87 428 90 60  
sekretariat@sp7.gizycko.pl

ul.Wodociągowa 8
11-500 Giżycko

Informacje o szkole

oferta szkoły, dokumenty, projekty, przetargi, ...

Informacje dla uczniów i rodziców

świetlica, opłaty, nauczyciele, rekrutacja, konkursy, pedagog, psycholog, logopeda, ...

Poznaj Polskę

Biblioteka

Informacja o działalności szkolnej biblioteki

Dalej

Matematyka

Informacja o konkursach matematycznych

Dalej

100 lat

Informacja o działaniach na 100-lecie Niepodległej

Dalej

MZNJUiRG

Międzyszkolny Zespół Nauczania Języka Ukraińskiego i Religii Greckokatolickiej

Dalej

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

2.0

Szkoła Podstawowa nr 7 im. J. Korczaka w Giżycku otrzymała dofinansowanie w ramach „Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021 – 2025” w łącznej kwocie 15 000 zł. Zgodnie z wytycznymi programu środki finansowe zostaną przeznaczone przede wszystkim na zakup nowości książkowych oraz elementów wyposażenia do biblioteki szkolnej, a także promocję czytelnictwa.

Czytaj dalej

gofryDnia 27 października uczniowie klasy 3b mieli przyjemność gościć zwyciężczyni programu MasterChef Panią Aleksandrę Juszkiewicz. Pod jej okiem dzieci zrobiły i upiekły pyszne domowe gofry. Wszyscy chętnie wykonywali zalecane przez P. Olę wskazówki wykonania tak dobrych gofrów. Na koniec nie odbyło się bez wspólnego zdjęcia oraz autografów. Każdy młody kucharz otrzymał certyfikat ukończenia warsztatów kulinarnych oraz przepis na gofry. Takie zajęcia na długo pozostaną w pamięci trzecioklasistów.

galeria

dyplomikiW dniach 25-26.10.2022 w Tomaszowie Lubelskim odbyły się Mistrzostwa Polski w Sztafetowych biegach przełajowych. Województwo warmińsko-mazurskie reprezentowały dwie grupy dziewcząt z naszej szkoły, które zajmując pierwsze miejsce na zawodach wojewódzkich uzyskały prawo do startu w zawodach ogólnopolskich. Dziewczęta startowały z najlepszymi w Polsce, po zaciętej walce, grupa starszych dziewcząt wywalczyła miejsce 12 ,grupa młodsza zajęła miejsce 16. Skład grupy starszej: Zagórska Oliwia, Kędzierska Julia, Smędzik Milena, Durka Aleksandra, Łatacz Oliwia, Pawłowska Zuzanna, Kamińska Wiktoria. Grupa młodsza: Nitschka Olga, Plitko Aleksandra, Dąbrowska Nikola, Szymczak Oliwia, Słowikowska Anna, Buczyńska Katarzyna, Julia Orczyc-Musiałek galeria

dyplomikZ ogromną przyjemnością pragniemy ogłosić ze KLASA 3b zajęła 1 miejsce w szkolnej zbiórce kasztanów. Zebraliśmy 339 kg kasztanów. To piękny wynik!!! Uczniowie za włożony wysiłek otrzymali Dyplom oraz voucher do wykorzystania. Dziękujemy rodzicom i uczniom tej klasy za zaangażowanie w zbiórkę.

galeria

dyplomikiW dniach 25-26.10.2022 w Tomaszowie Lubelskim odbyły się Mistrzostwa Polski w Sztafetowych biegach przełajowych. Województwo warmińsko-mazurskie reprezentowały dwie grupy dziewcząt z naszej szkoły, które zajmując pierwsze miejsce na zawodach wojewódzkich uzyskały prawo do startu w zawodach ogólnopolskich. Dziewczęta startowały z najlepszymi w Polsce, po zaciętej walce, grupa starszych dziewcząt wywalczyła miejsce 12 ,grupa młodsza zajęła miejsce 16. Skład grupy starszej: Zagórska Oliwia, Kędzierska Julia, Smędzik Milena, Durka Aleksandra, Łatacz Oliwia, Pawłowska Zuzanna, Kamińska Wiktoria. Grupa młodsza: Nitschka Olga, Plitko Aleksandra, Dąbrowska Nikola, Szymczak Oliwia, Słowikowska Anna, Buczyńska Katarzyna, Julia Orczyc-Musiałek galeria

gofryJak przygoda, to przygoda kulinarna i to z najlepszymi. Klasa 3 a, 27.10.22r. uczestniczyła w warsztatach kulinarnych z Aleksandrą Juszkiewicz MasterChef 2020 oraz Chef Dariuszem Barygą. Nauczyliśmy się jak przygotować zdrowe chrupiące gofry oraz doskonaliliśmy umiejętność współpracy w grupie. Czytając przepis, samodzielnie przygotowywaliśmy ciasto. Wbijaliśmy jajka do miski, ważyliśmy mąkę, odmierzaliśmy odpowiednią ilość oleju, proszku do pieczenia, ubijaliśmy pianę na puszystą masę, a po dodaniu pozostałych składników miksowaliśmy je. Gotowe ciasto wlewaliśmy pod czujnym okiem p.Oli i p.Darka do gofrownicy. W międzyczasie przygotowywaliśmy owoce jako dodatek. I tu kolejne czynności: obieranie owoców, krojenie ich w kostkę itp. Pracy było, co niemiara, ale było warto. Po upieczeniu każdy wybierał swój ulubiony dodatek: nutellę, przygotowane owoce bądź konfiturę z jabłek i mango przygotowaną na tą okazję przez samych Mistrzów. I nadszedł w końcu ten długo oczekiwany moment...czas na degustację. Smak był nie doopisania….mmmmm PYCHOTKA! :))) PALCE LIZAĆ, mówimy WAM. Na zakończenie każdy dostał certyfikat z autografem p. Oli Juszkiewicz. A uwieńczeniem spotkania było pamiątkowe, wspólne zdjęcie. Bardzo dziękujemy naszym wspaniałym gościom za dostarczenie tyle doznań smakowych. Kto wie, czy wkrótce się nie zobaczymy. galeria

Dyrekcja szkoły

person1

Ewa Kamińska

Dyrektor
person2

Dariusz Pstrak

wicedyrektor
person3

Paweł Kordowski

wicedyrektor - zajmuje się sprawami klas 1 - 4